Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

enskild begravning

du sa att mitt liv är en farlig grop
att en enskild begravning står på agendan
du snurrar mina tankar om och kring
jag bär det med mig genom ett dis av vin
du påstår att jag är alltför transparent
att du ser rakt igenom mig

det var en solklar sanning
jag föll genom en strimma ljus
genom ett fönster bakom din gardin
ett dammkorn eller flera tusen
jag försökte få ett fäste
men du såg alltid igenom mig  




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 885 gånger och applåderad av 32 personer
Utvald text
Publicerad 2013-05-17 01:58



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Läser den här flera gånger. Första delen gör mig arg för att någon sa så, mitten gör ont och slutet gör mig ledsen. Ditt språk är poetiskt vemodsvackert. Väldigt fin.
2013-11-25

  Rozsi.kovacs

Helt lysande
2013-05-23

  Piann VIP
En mycket berörande dikt.
Sista delen är superb.
2013-05-23

  lodjuret/seglare VIP
Jo, jag gillar den. Det händer ibland med texter, att de går in i läsarens sinne som för att vilja stanna.
2013-05-23

  Nina.H
Grattis till guldstjärnan!
Helt klart värd den!
Otroligt bra skrivet!
Bokmärker den så den finns
i min bokhylla forever!
2013-05-23

    ej medlem längre
Storstilat- klart du seglar upp på en sån här placering. Du har en så fin ton genomgående i dina texter...aldrig någon cynism- bevara det, din ödmjukhet.
2013-05-23

  Ola Rydberg
Ja jag håller med om att sista stycket är fantastiskt
det är magi men första delen bygger upp till detta
2013-05-22

  Tess74
Grattis till en välförtjänt placering!
2013-05-20

  Pärlemor
bravo! sista stycket är speciellt starkt!
2013-05-17

  Nina.H
En riktigt bra dikt, den känns och
den berör!

2013-05-17

  Tess74
Stark text! Känns annorlunda mot dina andra. Gillar framförallt raden "Jag föll genom en strimma ljus genom ett fönster bakom din gardin"
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike