Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnattens beteende!

Det är ju så fagert och grant
att man bara tager in allt, inte sant?
Det spelar ingen roll om man är man eller kvinna
när det kommer kan ingen sig alls besinna
för nu gäller det inte alls att en springseger vinna
utan bara att långsamt intagande allt hinna
njuta av det och ta in doften av sommaren direkt
för man vet ju vad den har för en effekt:
Man ser på allt med med förnyad min
tänk att en sommarkväll kan bli så fin
vinden är som en smekning mot huden
och till allt detta är man varje år inbjuden:
Att få se och få vara med i det vackra skeendet
när naturen tar till det där underbaraste leendet
då är det ju bara att fälla ut sig på ängen
lukta på klöver och timotej, föryngra sig
bli ett med terängen
vacker och skön
vad gör det om man blir lite grön
då anses man ju som ung
kvinnan blir sommarnattensdrottning
mannen blir ju dess kung
då är det ju bara ett att göra: Jubla och sjung!














Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-20 12:18



Bookmark and Share


  ULJO
Fin läsning
2013-05-20

  Lars Hedlin
TAck för trevlig text!
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt