Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livet......


Fotoalbumet

Det sägs att ”En bild säger mer än tusen ord”

Oj vad mycket jag har pratat eller skrivit i mina dagar.

Om allt möjligt, så vad gör alla dessa ord, vad gör alla dessa bilder.

En del fastnar i huvudet eller hornhinnan. Andra spolas bort som

Sandkorn vid strandkanten. Tiden går och erfarenheten flödar. Man bygger upp

ett arkiv över sitt liv.

Bra eller dåligt ligger i en enda röra, tills man börjar rota sortera
och arkivera

Det finns skratt, det finns gråt.

Tårar blandas med leende och sviktande självbild med stort ego. Genom decennierna vi har levat, vi plockar fram bitarna ibland.

Det plockas fram som mormors fotoalbum.

Till en dag är vi blott en bild av vårt forna jag.

Till slut är vi bara en bild för våra efterlevande.




Fri vers (Fri form) av Upplandspoeten
Läst 444 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-20 20:02



Bookmark and Share


  Nina.H
Ja, du har ramat in livet i sin
helhet..visst är det så!
Mycket tänkvärt och fint!
2013-05-21

  Lindha W Gustavsson
Vilket underbart sätt att beskriva livet, tummen upp!
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Upplandspoeten