Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en vacker morgon att dö.

Solen sken från en klarblå himmel och fåglarna kvittrade i kör.
Det var en vacker morgon.

Väcktes av ett telefonsamtal
Ringde en taxi
Gömde mig bakom keps och solglasögon

Tårarna strömmade och jag hulkade och snoret rann.
Det var en vacker morgon och det var fulgråt.

Taxichauffören frågade om jag skulle till jobbet
Det jag svarade var en halv sanning
Jag berättade inte att jag skulle träffa min mormor

Det var en vacker morgon en vecka innan mammas födelsedag.

Allt var som vanligt på Koppargården
Huvudet vänt till höger, halvöppen mun, slutna ögon
Hon låg i sängen och hon snarkade inte

Lät bli att röra vid hennes panna
För pannor ska inte vara kalla

Det var en vacker morgon.
Det var lördag och maj och solen sken och fåglarna sjöng och tårarna rann och taxichauffören pratade och mamma fyllde snart år och allt var som vanligt men pannan var kall och rummet tyst och bröstkorgen stilla.




Fri vers av Kristallglas
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-21 16:15



Bookmark and Share


    Anna B
Man glömmer nog aldrig de där telefonsamtalen.
Väldigt vackert skrivet. Ta hand om dig.
2013-05-26

  Nina.H
En stark dikt som berör..
så sorglig!
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Kristallglas