Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillvaro i dimma

Tysta står de salarna
svårbegripliga att förstå
där saknas gycklarna
och färgen himmelsblå

Kvävda är ångestropen
dämpade med piller
skuggor i korridoren
nästan som en thriller

Klockpendelns rörelser
det enda som låter
och kanske en snyftning
från någon som gråter

Stilla rör sig natten
i ensamhetens korridor
tristess på högvarv
om någon det förstår

Tysta står de salarna
med sängar på rad
en scen för psykopater
i en främmande stad

Morgonens rond
gav inte några svar
tillvaro i dimma
och inte underbar

Dömda till vistelse
själar utan frid
i dimmans depå
där saknas inte tid

Tysta står de salarna
och nätterna de går
den kvävda gråten
är ingen som förstår




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 528 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-05-25 00:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du beskriver känslan så bra att man ryser...en berörande text som känns långt in...
2013-05-26

  Helena C.W.
Fantastiskt bra! Bokmärkt!
2013-05-25

  Eva Langrath VIP
Välbeskriven text just så har jag upplevt mina besök hos människor som vistats i dessa salar.
2013-05-25

  Eva Helene VIP
Väl beskriven känsla här.
2013-05-25

  Magica VIP
...och det sitter nog kvar minnen i väggarna år efter år...
tänkvärd text!
2013-05-25

  Marianne Räf
Bra, till både form och
innehåll! Fast, vad jag
minns av mentalsjukhus
är att det ofta var liv i
luckan, s.a.s. Men på
nätterna brukade det
råda en viss repressiv
tystnad, såsom du
beskriver.
2013-05-25

  Carina Bendix
Otroligt bra text! Stark och berörande in i minsta detalj! Applåder!
2013-05-25

  Chawa VIP
Stackars människor...
Du beskriver det bra.
2013-05-25

    ej medlem längre
Starka ord...lämnar efter sig känslor av ödslighet och sorg.
2013-05-25

    ej medlem längre
Vad säger man...bra text
2013-05-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO