Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbris

Jag ser fyrarna blinka
från min balkong
hör grannens grammofon
med en kärlekssång

Melodier kring det mörka
griper tag i min själ
jag får gåshud för mindre
känner mig så väl

Fyller gärna ett glas vin
där i stjärnklara natten
vi sitter mot varandra
vid daggdroppars vatten

Vi skålar för kärleken
berörs av vindens sus
tömmer glasen så rofyllt
och själen når sitt rus

Ser mot stjärnornas palats
gör vi gärna båda två
förundras av gåtfullheten
ganska svår att förstå

Jag ser gryningen stiga
från min balkong
och hör stegen vakna upp
där vid livets gång

Vår vinflaska är tom
och du somnar en stund
du är vacker när du sover
som en gullig hund

Utan sömn i mina ögon
rullar morgonenens hav
vi går in i rummets värme
där i trygghetens nav




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 543 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-25 03:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...
2013-05-26

  Angel of love
Kärleksfullt.
2013-05-25

  aol
så mysvackert skaldat vännen,
2013-05-25

    ej medlem längre
Vackra ord med en vacker melodi.
2013-05-25

  Helena C.W.
Mycket vacker och inlevelsefull dikt. Bokmärkt!
2013-05-25

  Eva Langrath VIP
Vackert skaldat.
2013-05-25

  Rozsi.kovacs

BriLJANT
2013-05-25

  Yrre VIP
Myysryys :D
2013-05-25

  Marianne Räf
Jag får 'kickar' av vissa
ordvändningar med både
elegans och humor. En
höjdare, - riktigt bra!
2013-05-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO