Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris för nytillkomna läsare


Elegi i vårnatten

 

Om vågen kände sin mjuka död

mot strandens lugnande sand...

Skulle den offra sitt liv ändå?

Det grubblar jag på ibland.

 

Men havet bjuder en evighet

av ständigt rullande dyning.

Så, är det bästa som vågen vet

att planas ut i en gryning?

 

Att, just när solen gör sin entré,

dö ut bland snäckor och stenar

och kröna rörelsens exposé?

Det är precis det jag menar!

 

Jag lyss till bränningens svanesång

som tränger genom mitt fönster

och tänker att även jag, en gång,

så skall fullända det mönster

 

Som skissat gränserna i mitt liv

och visat vägar att vandra.

Det är ett frestande perspektiv

att överbringa till andra.

 

Från lutan klingar en svag triol.

Mig tycks hon dröjer, min morgonsol.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-26 10:10

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Glömde att hjärta blir frågetecken här... <3
2013-05-27

  Bodil Sandberg VIP
En dikt på pränt
jag nu läst och säger
ingen som du Calle
ÄGER.?

2013-05-27

  Monika A Mirsch VIP
Din dröjande morgonsol gör mig varm om hjärtat och tankarna rör sig mot ljuset!
2013-05-27

  walborg
Livet är vemodigt
2013-05-26

  ULJO
Underbar poesi du förmedlar
2013-05-26

  Yrre VIP
Helt enkelt underbar denna!!!
2013-05-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP