Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur “Like a flowing river”


Norma och de Bra Sakerna

I Madrid bor Norma, en mycket speciell brasiliansk dam. Spanjorerna kallar henne "den rockande mormorn". Hon är över sextio och arbetar på olika ställen, ordnar kampanjer, fester och konserter.

En gång vid fyratiden på morgonen, när jag var så trött jag knappt kunde stå, frågade jag Norma var hon fick all sin energi från.

"Jag har en magisk kalender. Om du vill kan jag visa den för dig."

Påföljande dag gick jag till hennes hus. Hon plockade fram en gammal, mycket fullklottrad kalender.

"Just det, idag är den dagen de upptäckte ett vaccin mot polio, sa hon."Vi måste fira det, eftersom livet är vackert."

På varje dag på året, hade Norma skrivit ned något bra som hade hänt den dagen.

För henne var livet alltid en anledning att vara glad.

 

ur “Like a flowing river” 

www.PauloCoelho.se




Övriga genrer (Översättning) av oLaVie
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-27 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie