Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
''I ett litet hörn på denna stora värld ligger jag och du som två små blad i en stor skog. Men det känns som om vi är ensamma. Öppna dina ögon och se mig, mitt hjärta är som ditt,bortsprunget. Den är inte här eller där den en gång växte upp. Den kanske ha


Grönt hår och röda läppar

Grönt blandas med rosa.

Torra blandas med röda våta.

Vit blandas med brun.



Mitt blod är bubbelvatten,
mitt hjärta är en trumma.

Jag är lycklig med dig. Du gör mig lycklig.

Men när ditt gröna hår tappar färg,
när dina röda läppar spricker,
när din vita hud blir röd

så krossas mitt hjärta.

Så många ord men ingenting att säga,
så många känslor men ingenting att visa,
så många sorger men inga tårar att gråta,
så många skratt men inga läppar att skratta med.


Hur kan alla dessa känslor bara vara på låtsas?
Hur kan alla dessa skratt bara vara fejkade?
Hur kan alla dessa ord bara vara en inbillning?

Hur kan mitt hjärta slå så hårt men inte ditt?
Hur kan jag vara så lycklig men inte du?




Fri vers av Smurfeeeen
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-27 13:34



Bookmark and Share


    John Billdal
För mej helt omöjlligt att sätta fingret på vad som gör denna dikt så bra. Det är hur du använder språket och formen tror jag, hur dikten sakta byggs upp för att sedan, med den sista meningen, vända riktning helt om.
2013-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Smurfeeeen
Smurfeeeen