Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvirring

Kom hit
var här
omkring mig
jag äter dig
Du betäcker mig
kärleken är en glänta
en död i livet
ett tomrum
villkorslös underkastelse
extatiskt lugn
jag sjunger i din kropp
Ät mig
kärlek är
ett oväntat livsrum
jag äter dig
du bestiger
en bultande avgrund
av nyfödd tid
lämnar mig öppen
för din blick
bortom huden
ringer nyhetslandet
för tomma öron
göm mig
i ett fönster mot gatan
föds vi om och om och
om
igen
tilliten växande ur
varseblivandet
nära och igenom
inom varandra
lägg dina ägg
i min famn
låt vägen bära
vi är vemsomhelst
härinuti
viktlös rörelse
stilla relativitet
kroppens kåtbåge
löser sig långsamt
i det stora rummets
regnbågsbrus

en sådan vila
att ge upp tillsammans
andasvara

på byn får man låtsas
att striden går vidare

tar dig levande
läser hudnära
omsveper ljuset
fåglar och frömjöl
rykande munöppning
låter lärdomen
sjunka in genom
nattens hopfällda vinge
och magens rundöppna mjukhet
allt som är möjligt
kan gå sönder
någon gång
är alltid den sista
läs mig igen
jag andas din röst
blodrosa tunga
varmrunda överarm
ingen kan hålla
vinden om ryggen
ägget och gåvan
föll ur min hand
ögonblick vänder
friheter krossas
i väntan på mer




Fri vers av svernbygrabben
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-31 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben