Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Requiem för de bortglömda

Du gick fram till väggklockan
och vred tillbaks alla tårar
Sedan vände du dig om och log
ett sista
Innan du rev loss ett stycke av dagen
för att ha något att tugga på
i likbilen
på väg till skolan
stannade ni för att tanka
din sista sil

Nu blommar vit vallmo på jorden
de står
under bondens vård,
han utan val,
i väntan
på nya heroinister
kriminella entreprenörer
och medmänniskors uppgivna elegi




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-01 19:19



Bookmark and Share


  Li-Lo
Första stycket vill jag bara läsa om och om igen. underbart
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP