Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En landkrabbas upplevelser i Göteborg


I finfina friggen Tre Systrar
där sitter hon lycklig och lystrar
till fågelsång och livligt kvitter
för hon bara inte gitter
hasta genom morgonfriden.


Ägnar sig vid frukosttiden
åt ett litet äventyr
som ger tillvaron bornyr:


sitter inom nya väggar –
störtikea utan kleggar
marint marinerat, liksom,
från durk till tak, tiddelipom


hemlighuset utan reglar
klurigt gömt bakom två speglar
sinnet glättigt lätt som fjun
trots näsan inte gillar dun


studion studerats noga
intet finns nu att tillfoga
utom, kanske, ja, javisst


utsikten! syren på kvist!
Nu är morgonfikat klart
vänta, stad! Jag kommer snart!


2013-05-31  10:15











Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-06-04 13:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Go' ton i denna! Jodå, speglar kan dölja det mesta...
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP