Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlossning

rummet var avlångt, smalt och sterilt
blå och livlös
min son
varför blev det så?
vattnet gick för några timmar sedan
gatorna var fuktiga och tysta
kampen var förlamande
min värld skakades den natten
oro och panik
sonen andas inte
apgar 1, bara hjärtat slår
världen drar sig samman
det smala behandlingsrummet vecklas ihop
lysrörsljuset slocknar
världen träs ner i en påse av mörker

medvetandet återvänder
sköterskan ger mig vatten
rubensblåsan sönder
sonen andas inte

respirator förbereds
intubation
sömnlös natt
under dörren till vårt rum kravlar ljus från korridoren
sköterskor rusar förbi
hjärtklappning och häftig andhämtning
lever han ännu?
Intensivvårdsavdelning
hans första hem
morgon
vi tillåts besöka och beröra
min blick möter sonens
hjärtats glädjetjut värmer
panikens is smälter
själen ler




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-05 09:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så stark, berörande text. Ett gott slut och även läsaren kan pusta ut, ett nytt litet liv, en familj, väcker alltid vår medkänsla. Fint du förmedlar
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP