Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eufori




Det var njutbar sommarvind
och lagom sommarsol
som fick mig idka
lättjefullt leverne
i en fällbar stol.

Vinddrivna dofter kom,
isynnerhet syrén,
och vände sig makligt om.

En fjäril fladdrade förbi
liksom en virrig humla
och ett och annat bi.

Framför mig
en liten whisky utan is
i därför avsett glas
under vår markis.

Så enkel syntes
nu min stund på jorden,
precis som den borde vara
bortom de stora orden,
förgylld i bärnstenslik optik
när solen lekfullt nådde dit.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 551 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-06-05 18:26



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Vackert! Skönt!
Längtar till sommaren när jag läser detta även om vintern kan vara nog så fin!
2015-02-08

  Respons VIP
Ibland är livet enkelt och behagligt. En stund av balans och glädje.
2014-11-16

  Minkki VIP
An die Freude (und die Brillen? ;)
2014-09-28

  axveronika
Härlig. Minner om en annan eufori
2013-12-17

  Siggesdotter
Så stämningsfullt, njutansvackert dessutom med fin rytm och rim - Applåderar!
2013-08-06

  Michaela Dutius
En lågmäld dikt om sommaren - en kväll i juni.
Gillar den mycket!
2013-07-11

  Gunnel Eriksson VIP
Lugn och vacker skildring
av en fin sommarkväll.
Njutbara bilder.
2013-06-10

  Sommarnattsljus
Riktigt underbart härlig text! Skrattar gott och befriat när jag kommit till "bortom de stora orden,
förgylld i bärnstenslik optik
när solen lekfullt nådde dit"
Tack för en ljuvlig dikt att minnas när sommaren tassat iväg igen!
2013-06-09

  Yvonne Eriksdotter
Mmmmmm.........
2013-06-08

  Yrre VIP
Oj så njutbar läsning detta!
2013-06-08

  ULJO
Denna tid på året en eufori av glädej, fint fångat
2013-06-08

  Heikki Hellman
Du beskrev just en imponerande syn av din förmåga att leva, ta glädjen ur vardag och enkelt njuta av livet. Alla goda och sköna element i ditt poem!
2013-06-08

  Tarantaran
Så vacker stämning
och härlig rytm i din
dikt...
varm sommarbrislik
fjärilsflykt med
ord; lätt, somrigt
euforisk..!
2013-06-07

  Kristina Wallbing
Underbar Eufori med doft av sommar och "bärnstenslik" whisky!! Jag tror att Ekelöf ler i sin gröna grav :)
2013-06-06

    Annika J
Jag tror du fångat lyckan, den som finns i att vara närvarande i nuet. Att låta sinnena ta emot och låta själen tiga !
2013-06-06

  Lena Själsöga Keijser
ja

dessa stunder

är

tack att du målar stundens skönhet
ljuden sångerna tonerna
2013-06-06

  Palett
Vacker bildrik text om en skön stund !
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP