Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnat alla som ställde upp mot hatisk polis i Turkiet, för ett friare demokratiskt samhälle, men mest till mina vänner som tog modigt upp kampen dag för dag. När jag skriver detta är det inte över än...


Den 31a maj i Taksim, Istanbul

Kasta inte sten broder
Lämna flaskan där systern min
Så länge vi har folket på vår sida
Håller vi greppet om demokratin
Torget och parken finns med oss
Kom polisen, gör vad ni vill
Vi står på oss trots maktonanin

För tårgasen får inte fram några tårar
Men det gör solidariteten, så vacker, så fin
Du som skydd erbjöd och citronen din
Mjölk, vatten, mat och hemmagjord gasmask
Prydnader, baner och skämt
Till och med fåglarna kom tillbaka
De hade övervåldet inte heller skrämt

Deras kvitter på morgonen
Påminner oss om för vad vi slåss
Ett av de sista gröna fält i en stadens koloss
Men det är inte allt, alla har sin orsak här
Förenade i kampen för en rättvis sak
Frihet i landet man håller kär

Jag var där egentligen bara en minut
För min del tog kampen på torget slut
Efter vattnets, gasens och gummikulornas slag
Då språket ett hinder i tumulten blev
Ovissheten mitt mod fördrev

Dock så lärde jag mig min läxa
Att inte tillåta detta ske där jag bor
Det behöver inte gå lika långt i mitt land
Låt oss inte en tillåta en till polisstat gro




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 303 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-05 19:53



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
sjukt att mybndigheterna envisas med gallerian.
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski