Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monster

jag vaknar återigen i samma dröm

den där en man anfaller mig
när jag springer på barkbanan

hans hund är med den här gången
grå, ganska stor
inte i koppel, trots att det är vår
springer kanske tio meter framför

och jag närmar mig dem bakifrån

han har långt ljust hår
klädd i svarta jeans, grå jacka
i femtioårsåldern

rör sig som en gammal missbrukare

när jag springer förbi honom muttrar han
"Ta honom! Jag ska fan ta honom!"

och jag saktar in
löper jämsides med hunden några meter
innan jag börjar öka takten igen

springer iväg från dem
rör mig allt snabbare
för jag vet vad som kommer hända
om jag inte hinner före

om han lyckas genskjuta mig
genom skogen

igen

och den här gången hinner han
han kommer rusande ut ur skogen
med hunden bredvid sig

och jag kan inte stoppa mig
jag kan inte stoppa mig





Fri vers av Sebastian Noll
Läst 341 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-06-07 00:13



Bookmark and Share


  Sebastian Noll
Kanske det. Men monstret, det är jag.
2013-06-08

  SatansSon
¨läskigt med hundar i joggingspåret.
2013-06-08

  Kaptenlöjtnant
låter som du flyr från något

symboler att granska
och önskningar
2013-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Noll
Sebastian Noll