Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs under dagen... lite slow så här en söndag


Jag tänker "tänk om"

Ingen kvinnas hand har varit i min trädgård och pysslat om
Mina fönster är skitiga och krukväxter saknas det känns lite som vilket som
Och jag står där och jag gör matlådor för kommande vecka
Och kanske jag oroar mig för att rören under diskbänken ska börja läcka

Och jag tänker, ”tänk om” tänk om det är så
Kanske det finns en möjlighet för oss två
Om det är så, då kanske det skulle gå att lösa
Då skulle jag känna mig tillräckligt rik för at våga slösa

När dom unga festar står jag i dunklets hörn och fryser och känner mig trött
Kanske jag ängar en tanke eller två åt kvinnan som jag ännu inte mött
Och jag borde ta tag i allt, men det känns så vuxet att bara sköta sig
Äta rätt, sova ordentligt och vika tvätt, det som egentligen vore det bästa för mig

Och jag tänker ”tänk om” skulle inte det förändra allt i ett slag
Skulle vi inte kunna satsa då och slå oss i lag
Tänk om det är så, så som jag aldrig tänkt
Skulle vi då inte kunna ta vara på de avarter som livet skänkt

Kanske är jag ändå en ensamvarg som söker en flock
Men när man inte känner sig själv kan en och annan insikt komma som en chock
Ändå känner jag hur jag skälver inför tanken på en kommande höst
Jag hoppas att jag tagit med mig lite av sommarens ljus och planterat det i mitt bröst

Och jag tänker ”tänk om” tänk om det är så vad skulle det innebära då
Det känns som det skulle innebära lösningar, nya möjligheter för oss två
Kanske letar jag efter halmstrån, kanske tänker jag utanför ramarna, jag tänker på dig
Jag vet bara att jag inte kan släppa dig och låta dig gå bort från mig

Kanske skulle jag våga drömma mig fram till svaren på frågorna som jag ännu inte ställt
Kanske skulle jag gå barfota över de skärvor som blivit kvar då alla glasen vält
Jag vet inte om jag önskar att tiden skulle rusa eller om jag hoppas att allt ska stå still
Jag har nog bara en önskan, när hösten kommer hoppas jag att jag vet vad jag vill




Fri vers av PPQ
Läst 445 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-09 22:36



Bookmark and Share


  Laijza
underbar
2013-06-09
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ