Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten Uppenbarelsebok - samtidseskatologi

Se och jag såg
Profeter
Skråla
Om ekonomi
värden
och konst

Men deras draktungor voro kluvna
Ty de var marknadsekonomins profeter

Köpta begrepp spred sig över landet:
lönsamhet,
kulturellt entreprenörskap,
konsumtion (för att få hjulen att snurra)

Drakar ägde begrepp
drakar avgjorde konstens beskaffenhet
bokbranschen blomstrade

Men konsten tappade sin själ
sin uppgift
poeterna tystades
gavs inget utrymme

Se och jag såg
människor tappa något
Se och jag såg
ett språk att utforska


ekonomiskt lönsamma

prosaförfattaren använder
språket

Poetens roll är annorlunda
att bryta språkliga konventioner
att begreppsliggöra och undersöka
begrepp och språk
identifiera begreppsliga gränser
och möjligheter
begrepp

att försöka förstå hur vi förstår
hur vi begriper tillvaron
genom vilka begrepp
görs tillvaron begriplig

Begreifen; fatta / greppa
att greppa och förstå

Se och jag såg
begrepp som ingen
försöker
greppa




Övriga genrer av Christer Foghagen VIP
Läst 134 gånger
Publicerad 2013-06-11 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP