Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själen bland ettor och nollor är en matematik och ett tillvägagångssätt med koppling till risk och anförande, som sig bör vara klart som kristall....? Detta är en text som väldigt få lär sig förstå, är du en av dem, så vill jag bara säga grattis! Du har


Uppkopplad.

I alla vägskäl så står antingen du eller någon annan och ser något passera. Du följer blicken mot det som fångar ditt intresse....Du vet att valet alltid är ditt, du vet innerst inne; så är det! Trots det låter vi oss "dras med", leva genom andra, leva i ett tillstånd av ett val och kval som vi "själva" inte gjort. Hur kunde det ske, varför drabbade det mig och varför sa jag inte nej!? Oförmågan blev ett faktum, orden vart inte förankrade, påföljden blev ett inre bedrägeri, en inre blödning gentemot själsligt förstånd och en konflikt mot en kär integritet.

Att vilja... att vara och att förmå se sig själv som en oupptäckt skatt likt skimrande guld, som vaskats fram där ingen annan varit och heller aldrig kommer att vara, är i sig själv en skatt! Något unikt, något handfast som inte bara har en hypotes, utan också en mening och en vilja.

"Se Guds lamm som borttager världens synd", ser vi det? Att det faktiskt så sker i varje sekund, i varje timme, i varje andetag. Där nollor faktiskt blir ettor, där livet fick en mening och valde att omvärdera sin framtid.

Det skimrande guldet visar sitt värde i form av värderingar, så har vi blivit lärda av gammal hävd. Jag ser dock inte igenom människors tjockhudade beteende, som i sitt skal valt att vara "off" eller tomt. "Online" är vi genom den lina som löper från modem till operatör av diverse ettor och nollor, dock så innefattar inte vägskälet att nollan förblir en nolla och att ettan förblir stolt på en pall av segerns sötma.....Livet betyder och innefattar mer än så. Valet är alltid mitt, så också ditt.




Fri vers (Fri form) av stefan.g
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-12 00:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här var rätt så fantastiskt.
Inte fast i något binärt.

Får läsa den fler gånger för att förstå den fullt ut.
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva