Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allkonstnären Håkan Eklund har bjudit in tio poeter för att tolka de dikter, hus, han målat. Tematiken berör behovet av och privilegiet att bo mellan fyra väggar och ett tak. Besök www.sovstaden.se för att ta del av helheten.


Bläckplumpsgränd 12

 

På fönsterkarmen
ligger det en fjäderpenna
I detta hus har ingen satt sin fot

Men allt som ändå sker det spelas in
av videokameran ifrån fönstret mitt emot

På sena nätter men också mitt på dagen
vi ser hur någon flyttar på en kopp

och tavlan snett på väggen börjar skratta
och kakelugnen tänds och flammar opp

På gatan vandrar sömnlöst folk
och en och annan gammal katt
och husen sover lugnt i ro
när kyrkklockan har slagit natt

En ektrappa går tunga steg och knarrar varje morgon
Balkongdörren är ställd på glänt när solen tittar in

Men inga fötter lämnar spår
Nej ingen kommer på besök

Vem läser högt i lampans sken ur alla gamla böcker?

Från takets skorsten kommer rök
En skiva spelar glad musik
Nu är det upplyst, klang och fest
och golvet dansar spik för spik

Men inga fötter lämnar spår
Nej ingen kommer på besök

Vem har ställt ut paketet med ett prydnadsband på trappan?

På fönsterkarmen
står det något skrivet
I detta hus där ingen satt sin fot

Men allt som kameran ser är bara svart
som att spela in tystnad not för not




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-06-12 12:58



Bookmark and Share


  VitaKorpen
Mycket målande och drömsk..
2014-03-05

  limerick
Suggestivt är bara namnet.
Bra där!

2013-07-26

  Deva
vilken fin berättelse du skrivit, som om det gamla huset talade - och du spelar in;-)
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP