Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2013


ser dig i tomrummet

du gick genom tystnaden
en torsdag kanske
spåren dröjde kvar i snön
flera dagar senare
lades lager på lager
ny snö döljer de avtryck du ville göra

men tystnaden tiger starkare nu
du var aldrig så närvarande då
som nu när du saknas

när du suckade och andades tungt
för att höras
var vi döva
du kändes
aldrig igen
av dem som stod dig nära
dina ögon såg vad vi behövde
våra blickande porslinsögon flackade
när dina behov var uppenbara

i tomrummet efter dig ser vi
att något saknas
en kraft
en outtröttlig kärlek
nu växer hatet
kylan
jag sveper egoismens pläd om kroppen
men avsaknaden av
dina fotsteg
gör djupa röda sår
i våra hjärtan




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-06-12 15:19



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Starkt skrivet om kärlek, hat, sår och förlåtelse.
2014-12-18

  Li-Lo
sorg, skuld och om ständiga reskamrater


2014-10-18

  amolunda
Mycket bra och inlevelsefullt!
2013-10-07

  walle dickson
stark diktberättelse
hälsar
walle
2013-10-01

  walle dickson
stark diktberättelse
hälsar
walle
2013-10-01

    ej medlem längre
:( SÅÅ BRRRA!!!
2013-09-28

    ej medlem längre
Bejakande..

2013-09-28

  Agnes Scott
den här dikten rör mig starkt,
känslan av saknad, något som inte finns där längre. det första stycket tyckte jag var extra starkt!
blir sorgsen och berörd
2013-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP