Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det då som det onda har vunnit

I en människa som länge lider
bildas ett inre som svider
det kan jämföras med ett berg
som av väder och vind tagit färg

För när lidelsens vind genom själen går
bildas precis som i berget ett sår
och till slut har graniten försvunnit
är det då som det onda har vunnit




Bunden vers (Rim) av Edgar Allan Ågren
Läst 464 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-06-13 10:42



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
DU rimmar ju fint och ställer en angelägen fråga som irriterar lagom mycket. Bra inspiration ger den.
2013-06-19

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det där var bra skrivet. Kärnfullt.
Jag har läst det flera gånger redan.
Kanske kunde du göra sista raden till en egen mening med Storbokstav och frågetecken för att riktigt markera ?
men det är förstås en smaksak.
2013-06-19

    Esa Salomaa
gott att läsa...
2013-06-14

  Tess74
Tänkvärt och fantastiskt bra skrivet!
2013-06-14

  Magica VIP
Den här var bra!
Mycket tankvärd.
2013-06-14

  Piann VIP
Det är en sårbarbar dikt,
men den berör mig mycket.
2013-06-13

  Larz Gustafsson VIP
Fast lidelse och lidande är inte samma sak, även om viss lidelse (liderlighet) ofta utmynnar i lidande.
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Edgar Allan Ågren
Edgar Allan Ågren