Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan, pojkarna och pidestalen

man kan inte tävla med dem...
pidestalflickorna

De finns där högt uppe,
utom räckhåll för alla eventuella
obehagliga sanningar om dem själva
Långt bort från imperfektionens mänsklighet
De är de där du aldrig riktigt kan få

men det finns ju andra att nöja sig med så länge

Ett tag ville jag också vara en av dem
titta ner på mänskligheten vid mina fötter
Men jag kom på
att det blåste förbannat kallt där uppe
och jag har alldeles för lite underhudsfett
för sådana lekar

Så säger du till mig att;

\"Du är som ett sagoväsen
vacker stark och fri\"

får du en rak
höger

Men om du säger att,
jag är ganska söt när jag är bakfull,
kommer jag svara

\"Jag är inte söt, jag är tuff och hård\"

och le medans jag ljuger
för vi vet båda två
att tuffa och hårda
är det bara pidestalflickor som är

det är bara ibland
jag vill vara som de
när de tar mina pojkar
ifrån mig
för man kan inte tävla med dem
utan att bli en av dem

och jag är rätt snygg
på lagom avstånd från marken
och verkligheten




Fri vers av Eldfjäril
Läst 605 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-02 14:42



Bookmark and Share


  stannar kvar
Klockrent. Aningens omständig i formen men undebar i budskapet. Och tro mig, du passar bättre på en solig balong med bakfylledreadsen på sned än på en pidestal *ler*
2006-03-08

  Andreas Andersson
Inte din bästa, men tyckteom den. Jag tror den skulle kunna kortas lite för ökad slagkraft.
(ett i för mycket i "fiins" i andra versen)

annars bra
2006-03-02

  * Ammi *
helt perfekt med pricken över i et.
Nej man kan inte tävla med dem, men de förlorar oftast i längden, var dig själv och inte som andra vill ha dig! Vad det gäller pojkarna så lär de nog sig om de ska nyttja skalet eller innandömet. Äkta kärlek växer inte enbart i brallorna
2006-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eldfjäril
Eldfjäril