Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillsynes svår ångest





En man går runt i sin lägenhet,
han är orolig och svettig, han jämrar sig
och lider av tillsynes svår ångest.
Han borrar ett hål igenom väggen rakt ovanför
dörren till sitt sovrum. Han trär ett blått
plastrep igenom hålet och knyter en snara,
han försäkrar sig om repets hållfasthet.
Han går ut i köket, öppnar en burk kattmat,
han ställer hela burken på golvet och klappar
kärleksfullt sin trogna vän, som spinner tacksamt.
Han går in på toaletten och hämtar pallen som stod
under handfatet, han placerar den under dörröppningen.
Klockan i köket tickar ljudligt, han öppnar skafferiet
och tar ut en flaska whisky, singel malt, sparad
till något högtidligt, sparad för länge.
Han sveper ett glas och studerar sin spegelbild
i fönstret, allt är klart.



Han vinglar upp på pallen, håller balansen med armarna,
han trär repet runt halsen, drar åt.



Svetten rinner ner i ögonen, minnen från barndommen
dyker upp långt bak i huvudet.


-Telefonen ringer.


Han hoppar till, faller nästan,
han plockar upp telefonen ur fickan och svarar.


- Hej mamma. Nejdå, allt är bra.
Vadå? åååh vad roligt för henne, ja ja så kan det vara.
Jaså. Jodå hon mår bra, vi sågs igår och hon hälsar till dig.
Han växer och börjar bli stor kisse. Okej. Jaja. Vi ses då, puss!

Han stänger av telefonen. En minut går utan en rörelse,
huvudet är tomt, ögonen ser ingenting.
Han knyter upp repet och stiger ner från pallen.

undra om det är något på tv?




Prosa av hedenstedt
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-13 21:00



Bookmark and Share


  Magica VIP
Brrr, mycket bra fångat, ångesten är fruktansvärd och paniken kan få förödande konsekvenser, vilken tur det ringde...
2013-06-21

  Marianne Räf
Jag brukar ha svårt för att
ge mig in på prosatexter.
Men den här var riktigt
spännande. Man undrar
hur det skulle sluta. Bra!
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

hedenstedt
hedenstedt