Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens säng

Skall långsamt lägga mig ner,
På en mjuk matta av dun.
Ingen hast vill jag förnimma,
Den har jag känt av länge nog.
Där vill jag vara,
Tills tid är någonting jag ej förstår.

Med fingertoppar kommer jag,
Dra längs dunfjädrar så sköna,
En av dessa, skall jag taga till min kind,
För att dra den stilla längs med.
Mina bara fötter, skall smeka detta ljuvaste av underlag,
Och jag skall,
Knipa ihop dessa små fjädrar av dun mellan tårna,
För att sedan släppa dessa tunna ting,
Ner till den vita marken, igen.

Stillheten kommer att ta med mig,
Visa att det är den jag skall följa.
I stillhet skall det ske, där jag med slutna ögon vill ligga.
Det är i sommarens säng jag skall lägga mig ner,
För att vila mig,
För att leva en stund,
I det djupa andetaget.




Fri vers (Fri form) av Håkan Lööw
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-16 03:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Lööw
Håkan Lööw