Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting bättre


Det är inte utan
att det är tragiskt att se
en Storöbro
från sjuttiotalets mitt, kanske äldre
illa omskött sedan länge
avstjälpt och bryskt övergiven
på en parkeringsplats
i utkanten av
centrala Stockholm
Den har stått där ett par veckor nu
en skamfläck
över någonting
jag inte kan sätta ordet på
Jag passerar dagligen
försöker undvika den
med min blick
Jag är på väg mot festivalen
Vägen slingrar sig genom ett grönklätt landskap
Hästarna står i sina hagar och betar
Det ser fridfullt ut
När jag kommer fram till området
där ni har tältat nu i fyra dygn
i engångstält från Rusta
möts jag av festivaldeltagare
på väg hem
Det blåser en nordvästlig vind
och flygplanen där uppe bland de ulliga molnen
ser små och nästan
förskrämda ut
som leksaker
”Vem vågar komma här och
stjäla vårt utrymme”
ser de ut att tänka
”måtte oväsendet snart
vara över”
Tre trötta och utschasade ungdomar
möter mig
vid stora entrén
där jag parkerar
och vi fyller tillsammans bagaget
med era hopsamlade saker
tre ryggsäckar
som sett bättre dagar
innan vi kliver in i bilen
för återfärden
mot stan
Ni är nöjda med konserterna
hinner jag förstå
innan ni snabbt slumrar in
i en välbehövlig
vila
i baksätet
efter fyra nätters
”campingliv”
Det är bara en övergiven Storöbro
som vittnar om ett förfall
som inte tycks gå att stoppa
längs vägen
för övrigt är det högsommar
och senare på eftermiddagen
åker vi ut till dig
med några böcker och ett par filmer
som du kan ha, när du botar din sommarförkylning
som just brutit ut, och vi köper
av din nyslungade honung. På vägen hem
passerar vi de helt nya vindsnurrorna. De ser gigantiskt
imponerande ut
på nära håll, främmande
i någon mening
som en fläkt
från en annan värld - en bättre!




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-16 13:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
berörande text!
2013-06-16
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife