Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett förlorat liv

Rummen ekar tomma nu, när ni efter en lekfull helg åter ha flytt till ert trygga hem. Lekrummen är mörka och på nått vis dystra, utan glada barnaskratt.

Lika så är det med min trädgård, där vi nyss kicka boll och for fram och vi kysstes lite grann.

Trädgården liknar mer en kyrkogård i skuggan av äppelträden och syrén häcken. Inga glädjeskutt där nu eller ben med spring i.

Jag går runt och ser blasten växa liksom krusbärsbusken vi satte förra året.

Tankarna vandrar tillbaka på svunna tider, då lyckan bonat hos oss. Den tiden är sedan länge förbi.

Nu står jag själv i spillrorna av vårt liv. Och har ingen aning om hur jag ska hålla skutan igång.




Fri vers (Fri form) av Upplandspoeten
Läst 460 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-16 22:51



Bookmark and Share


  Magica VIP
Berörande...
2013-06-21

  Lindha W Gustavsson
Så vackert du beskriver det som varit, glada fina minnen kan också göra ont, jag vet själv. Bra är att som du nu gör skriva av sig det man känner, det lättar en smula.
2013-06-18

  kjell-åke bearfoot VIP
Ja livet är tufft för en frånskild fader och jag är ledsen min vän jag har inga bra svar att ge......

Mer än några obetydliga ord på vägen i din svåra tid "kämpa på" , "skriv", "tiden läker alla sår men ärret består" , även om morgondagen inte blir mycket bättre så efter en låååång tid blir det lite bättre........

Jag har suttit i samma båt
vet inte om den var svart eller grå
Men ber dig kämpa på
dina barn behöver sin biologiska fader ändå
Och för varje dag som går
ska vi lära oss, att i allt vi gör, vi sår
Och att bra minnen i alla består
oavsett vad mörka krafter försöker lamslå
Kommer sanningens kraft i livet till slut framstå
så låt ditt namn som far på livets svarta tavla bestå

PS. MIN MAMMA SÄGER DIN DIKT VAR JÄTTEFIN......tyckte jag också
2013-06-17

  Angel of love
Berör, men man är alltid starkare än vad man tror!
2013-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Upplandspoeten