Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gäddenäs - Birgittakorset

en plats i skogen, vid kusten
ett kors i trä omslutet av stillhet
en padda möter mig på stigen
bara någon meter ifrån

korset vittnar om en hemfärd
en färd från fjärran land över vatten
och genom skog

ett följe drar fram på vägar som bär
hem
men också bort

skogen är tyst, så tyst som en skog kan vara
vattnet smeker strandkanten
skvallrar om platser på andra sidan

det är skymning,
solen känns trött och frusen
skuggorna växer
det förflutna jagar undan ljuset
skuggfigurer tar vid




Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-19 07:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP