Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TAL TILL HAVET (...medan ditt hjärta lyssnar)



Du måste tala med havet
om din längtan

om de svaga lanternorna
i dimman
om tärnornas vana vingslag

om måsarna
som de brukade slå sig till ro
för natten
på ständigt samma skär

och om det stilla skvalpet
mot stenarna
så levande

och om vinden
hur den blåste sin blåa
evighetston

-för stark och för spröd
för att fånga -

- som du -

Du måste tala..




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 629 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-20 11:38



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Havet är lindringen för allt i livet.
2022-09-30

  Gerd Vading
I den här dikten känner jag mig hemma.
Framför allt gillade jag

"om vinden
hur den blåste sin blåa
evighetston"
2013-07-24

  aol
när jag står på en höjd och talar till ett folktomt hav svarar nåt mej i vågorna som rullar så olika mot stranden,
2013-07-01

  Alva Johnsson VIP
Jag är vid havet, klucket
Ser måsarna, fyren
Förnimmer sältan.
Din dikt får mej att
Uppleva stämningen.
Den är skön.
2013-06-21

    ej medlem längre
Ta mig till havet ...
2013-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP