Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Insikter på årets ljusaste dag, värda att delas... Till sist inser jag bara att jag har kraften och lusten att byta spår och det i poesi...


Midsommarnattens poesi

Denna midsommarafton lider mot sitt slut...
Vid tar midsommarnatten - årets ljusaste natt
Det ligger ett vemod och en samtidig förväntan i luften
En känsla av att allt bara börjat
Men vi närmar oss så sakteliga slutet

Kransar knutna av organzaband ligger på bordet på altan
Vackra sommarblommor står ståtligt i en hög vas bredvid
Natten är ljus och månen står högt
Myggen har gett upp och kvar finns tystnaden
Stillhet, trygghet, vishet

Insikterna om ens liv
faller sakta som vackra snöflingor om vinternatten
Sakta, sakta sjunker de in och smälter samman i jaget

Det är en ny tid
Och tiden är nu
Jag är fri
Och allt är möjligt

Dörren har öppnats till igår, idag
Idag finns möjligheten till rollskifte
Kanske kan vi förändra våra roller
och därmed våra relationer
Ompröva våra sanningar om varandra
Vara snälla mot varandra och försöka att inte döma
Att se det bästa i varandra
Se bortom allt "det där"
Göra oss själva lyckliga
Och varandra

Vi ska bryta mönstren
Bygga nya broar
Ge av oss själva till varandra
Se varandra
Älska varandra
Ta hand om det vi har här och nu
Istället för att se oss om över axeln efter något annat
Ta av det vi har och göra det bästa av det

Idag är jag fri allt och alla
Jag är ingens fånge eller kämpe
Jag är bara min
Och ruset av lyckan som infinner sig
känns evig
Så nära till allt
Framförallt mig

***




Fri vers (Fri form) av Amor vincit omnia
Läst 406 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-22 00:18



Bookmark and Share


  Palett
Mycket fin text, insiktsfull och stämningsfull !
2013-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Amor vincit omnia