Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blicka framåt

I kvällsregnet
fick jag vrida vattnet ur
bokstäverna
som annars hade flutit ihop
tappat sin innebörd

i det gråsvarta diset
skar jag tunna
strimlor
junikväll

som användes
till att fläta ett nät
att torka bokstäver på

jag lade urvridna bokstäver

stora
som
små

till tork
så att de skulle kunna
anta rätt form
uppenbara
sitt väsen

med torra bokstäver
syr vi en mask
så att vi tillsammans
kan beslöja
och
avslöja
tillvarons väsen

med omsorg

regnar
juni
kväll

barnakinder
tävlar
med den nedgående solen

är rödast

när regnet lagt sig till rätta
och sommarnatten svalkar
en ny dag
ligger
i vita startblock
väntar
på sin chans










Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2013-06-25 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP