Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassicism

under purpur droppen
i brynet där vid storskogens rand
med fårtand och vaniljstjälk
på ett täcke av torra monarkfjärilsvingar
med bark som huvudkudde och ett krossat
sparvägg och doften av luströd lilja, dödslila liljor, vit valmo och basilika

Kattkaninkärleksparet dödgrävar timmen
spaden jorden och den vita markerade stigen

stranden är vit solen som slår i stranden
bränner vrakspillror vita
bräckt luft hoppar från dyna till dyna
räknar med rom takten på ovädersmoln
tjärig skärbräda för näsan dit
i brynet i morgonljuset när våren går till sommar uppspolad uppslängd uräten
med båda ögonen tomma mot himlen

Skatan och rådjuret gömmer sig i valvet
drar ut på dygnet och flyr så dödens vingar




Fri vers av objekt3
Läst 666 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-06-28 03:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Många allitterationer vävda i en lysande dikt. Bitvis mörk. Nyansrikt och med egen stil. Applåd!
2016-09-09

  i af apa
jäkla bra
helt enkelt...!
2015-04-17

    ej medlem längre
Kattkaninkärleksparet!!!
2013-07-07

    ej medlem längre
Har väntat på din poesi. Här kommer verkligen dunder och brak. Det är så snyggt att varje långt stycke bryts av med ett par rader; först beskrivning av atmosfären och sedan vad som försiggår där. Läser att precis så här färgrik är detaljlivet efter ett matt vinterhalvår. Sommarens explosion och långa dygn. Kärleken passar på och tror sig själv evig "drar ut på dygnet och flyr så dödens vingar". Vacker uppvind.
2013-06-28

  Shininkagemusha
Sjukt najs.

2013-06-28

  Nanna X
jag håller med smultronbergen fullständigt om textens rika täthet (även om jag inte vet vad ett subjektiv är), men vilken klar dallrande bild, hög upplösning, doftnyanser... yeah skogen, solen, livet, döden.
2013-06-28

  smultronbergen VIP


Det är en vidunderligt detaljerad
av adjektiv sprängd text med
subjektiv efter subjektiv och med
romantiskt rytmiskt formspråk
det är elegant svävande natur dessa
ögonblicksbilder! Det är bra!
2013-06-28

  zallander
storslaget
2013-06-28
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3