Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det sitter sex norska män i bersån och spelar kort

 

troligtvis för att de vill och för att de kan, men nog också för att reta mig, alldeles säkert så sitter de där och skrålar och har roligt för att jag ska känna mig extra ensam och liten och folkskygg där jag ligger naken på balkongen och solar. Kanske vill de komma upp och in om jag ställer mig upp och gör dubbelhelikoptern med påsarna som hänger där? 

Näe, dessa herrar lever för att dricka öl och ha roligt och spela poker.
Samma visa varje år. Min granne är väldigt snäll och generös gentemot sina norska vänner. Han lånar ut sin lägenhet till dessa skräniga herrar.

Gång på gång får de komma på grönbete till Sverige och lämna sina gnälliga fruar hemma. Det är konstigt det där, att vi fruar alltid är så gnälliga.
Häromdagen beklagade sig en okänd man för mig som jag spelade Wordfeud med,  över att han måste fly till jaktstugan för att få lite lugn och ro. På jobbet gnällde arbetskamraterna och hemma frugan. Så nu när han fick semester, åkte han upp till jaktstugan och satte sig i tystnaden, som han sa, och spelade Wordfeud på sin nyinköpta Iphone. Är det inte kärlek säg? 

Men tillbaka till mina temporära norske män, grannar... 
Här lever de loppan och känner inga gränser som helst vad gäller att ta hänsyn till de som finns i dess närhet nu. Nej, nu är de ju på "semester" och ingen känner oss här, så vi kan leva faen bäst vi vill! De skriker och smäller i dörrar, slamrar med spritkassar i trapphuset 24/7 och är allmänt störande.

De har också en förkärlek för att prata med varandra då hälften av dem är ute och hälften inne. 

Alltså jag bor i ett hyreshus. De öppnar lägenhetsdörren och går ut och sen ska det surras med den som är inne kvar i lägenheten. Resultatet blir ett otroligt ljummande, ett högt oljud som ekar runt i hela huset. Sen slår de igen dörren, så man skiter på sig varje gång. Och det kan jag säga att det är ett helvete att ha gemensam tvättstuga om de stannar länge till!

Så dessa herrar har gjort mig till en surtant, en riktig gnällhäxa, och det är bara deras fel. Inte fan lätt vara fullkomlig med dessa tölpar omkring sig.
Hujedamej och skål ta mig fan!
Nu knallar jag över på ett parti klädpoker. 




Prosa av Sanningsägaren VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-26 22:00



Bookmark and Share


  Stefan Persson
Jag har lika svårt för norrmän som andra har för clowner.
Men tycker om din kortfilm om dessa amöbor...
2013-07-27

  tom boreland
hur gick det.......................
2013-07-27

  Robert Jonsson VIP
Underbar! "Dubbelhelikoptern" :)
2013-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Sanningsägaren
Sanningsägaren VIP