Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hade egentligen inte tid att skriva den här men kunde inte avstå ämnet så jag tog mig tid.. poppoesi på riktigt typ


Leva så mycket som det går

Tisdag eftermiddag och ännu inga planer inför helgen som närmade sig
Men jag ville inte sitta hemma, jag ville ut och roa mig
Jag sökte sällskap där jag kunde tänkas få det
Jag surfade från morgon till kväll och kollade min inkorg stup i ett

Då ett modem till telefonen, nu är det de nya telefonernas era
Och det känns som man har världen i sin hand, möjligheterna blir bara flera
Och där i ljuset är det som om varje morgon är en ny vår
Och man lever bara en gång så varför inte leva så mycket det bara går

Vad hade egentligen ändrats sen 1996, jag surfade vidare år efter år
Precis som jag drömde om kvinnliga former och svallande hår
Jag visste vart jag skulle börja mitt sökande, jag hade lärt mig med åren
Chanserna ökade på sommaren men det var meningslöst på våren

Har man uppkoppling, täckning trådlöst nätverk då har man allt man kan önska sig
Det är då det sanna ”jag” vaknar, då vaknar surfaren inom mig
Och vad skulle det göra om man har kul en stund, varför klamra sig fast vid en fallen tår
Man lever ju bara en gång så varför inte leva så mycket som det bara går

Jag gjorde en sökning utifrån vissa kriterier och hoppades på tur
Jag chansade för att för att vinna måste man våga eller hur?
Jag behövde mina ord, en fras som ägde helt och fult
Jag var en av de som var med, en av de som fattar att passagen är kult

Rebeller, föregångare, bara ungar som hade kul, spelar det någon roll vad vi var då?
Sjutton år senare har jag fortfarande kvar det, samma glädje, bara annan teknik och så
Nya möjligheter, fler vågor att surfa på, men samma puls som pumpar och slår
Varför inte? Man lever bara en gång så varför inte leva så mycket som det bara går

Det var tisdag och högtid att skaffa planer inför helgen som väntade
Och tanken lurade där, tanken på en kvinna, trots allt kanske jag längtade
Så jag gjorde vad jag kunde en tisdags eftermiddag, det fick bära eller brista
En date är en date och det var så länge sen att jag knappt kunde minnas den sista




Fri vers av PPQ
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-01 17:26



Bookmark and Share


  aol
säger som Mattias, men gillade skriften ändå,
2013-07-19

  M.A.J.R
Snyggt förmedlat i din lilla Poppoesi, just den här grenen har jag inte nåt speciellt intresse i de. Denna hade ett neutralt bemötande och jag läste igenom det.
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ