Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De regnvåta syrenerna

De regnvåta syrenerna
vet att mannen med hunden
stannade här
efter återkomsten

Han våndades i stumma dialoger
som skar upp reliefer med oslipade kanter
över hans ansikte

Han hade farit iväg
efter nödvändiga illusioner
efter en okänd blommas namn
efter en kvinnas kroppsvärme

Klockan var två på natten
och sovrummet var fortfarande borta

Taklösa hus skulle räddas
tårar skulle inte skriva vatten
och det fanns fler stjärnor att upptäcka

Nu var han en fridlyst herre
utrotningshotad
som en av
de sextiotvå gepardindividerna i Iran




Fri vers (Fri form) av Namdar Nasser
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-01 18:21



Bookmark and Share


  Rise Little One
Det ekar tomhet och längtan ...
2013-07-01

    ej medlem längre
Stark, ärligt laddad, text
- ur värkligheten.
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Namdar Nasser
Namdar Nasser