Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Antologi: Lyfta locket av Uppsala. ETT HALVT HJÄRTA. Sidan 160 ISBN: 978-91-979269-4-2 www.studentbokhandeln.se


ETT HALVT HJÄRTA - DEL 1

Klockan var 15:45 då jag upptäcker att Ruths larm inte fungerar som det ska. Hon har inte ringt och meddelat något men jag väljer ändå att ta en sväng dit innan jag slutar för dagen. Jag ber Johan som ska jobba kvällspasset att ta över så att jag kan gå. 

Hemma hos Ruth upptäcker jag att hennes armbandslarm behöver bara ett nytt batteri. Ruth hade själv inte upptäckt att hennes larm inte fungerade. Hon känner sig lite förolämpad att hennes barn nästan tvingade henne att installera larmsystem ifall hon skulle behöva hjälp. Ruth är cirka 70 år gammal och känner sig friskt som en oxe och vill egentligen inte ha larm eftersom hon tycker att hon klarar sig bra. Hon är alltid väldigt snäll när vi ringer eller när vi besöker henne. Egentligen blir hon glad att ha besök. Jag ringer vidare till Johan och meddelar att felet är åtgärdat och att jag åker hem. 

Det är en molnig och mörk höstdag året 1991. Det har regnat lätt och oavbrutet hela dagen. Jag bestämmer som vanligt att ta en promenad i det kalla och regniga vädret via vägen vid stranden som tar mig till Stadshuset. Stadshuset ger mig en behaglig känsla. Jag känner mig inte främmande när jag är nära denna byggnad. Jag tänker på att både Gabriel García Márquez och Tony Morrison har befunnit sig på denna plats. Jag vänder mig in i Hantverkargatan och vidare på Stadshusbron för att ta mig till T-centralen. Jag gillar denna del av staden. Det är alltid folk som går omkring här, turister åtminstone. Bron, båtarna och vattnet påminner mig om min födelsestad, doften av vatten, havets doft, fukten i luften, turisternas doft, det hjälper. Jag bestämmer mig att ta en sväng till min postbox innan jag går hem för att hämta min post. 

På väg till posten tänker jag på Ruth och hennes larmsystem. Vilken bra idé! Jag önskar att denna möjlighet även fanns för alla människor som bor ensamma. Jag tänker om det händer mig någonting och jag dör hemma hos mig kommer ingen att upptäcka min kropp förrän flera veckor senare. Jag går skolan på dagarna. Jag går till jobbar när de ringer och behöver folk. Svarar jag inte när man ringer från arbetet så ringer man till någon annan. I skolan bryr ingen om man inte närvarar i flera dagar, och kanske i flera veckor. Jag bor ensam och min telefon ringer inte i flera veckor. Det finns ingen som saknar mig. 

När jag öppnar min postbox ser jag överraskad att det har kommit några brev och ett litet paket från hemlandet. Det här är för tredje gången jag får ett paket. Jag springer hem och öppnar först paketet. Till min förvåning är det tomt igen. Jag vet att det kommer att bli en svår natt, med lite och orolig sömn och flera uppvaknanden.

 

 

 Fortsättning följer!

 

 
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-02 11:26Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Hej Leelee!
Tack för din feedback.
Det är sant. Jag orkar inte heller läsa långa texter. Jag var medveten om det när jag la upp denna text men jag valde att ta denna "risk".
Allt gott
Samuel

C/O nästa avsnitt är på gång :)
2013-07-03

    leelee
Ser fram emot att läsa nästa del. Du lägger upp texten bra, och gör så att läsaren vill veta vad som kommer att hända här näst. Vilket är en konst. I detta forum, är det kanske svårt att skriva långa texter, för många (inklusive mig själv) orkar inte läsa så länga texter. Men denna text skulle antagligen göra sig bra i att förlängas, så att man stannar lite längre i varje moment. Nu blir det lite forcerat, tycker jag, men det kanske inte andra tycker. Men som sagt, i detta forum är det nog ingen idé att göra det ändå. :-)
2013-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP