Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skämmas

Ja bryr mig inte om att mina kläder e gamla å fula
att ja luktar svett
att ja äter glass direkt ur paketet
Alla skäms för att dom inte e de som förväntas
Därför går alla runt å låssas vara som andra anser att dom borde va
kanske att man tillsist fastnar i rollen
blir alla förväntningar
Äntligen lever upp till alla krav
Glömmer bort sin skam och allt man skämts för
Gömmer bort sig själv
Förlorar sig själv bland föreställningar
så står man där utan sig själv.
bara när man e ensam kan man hitta vem man e
Och då skulle man aldrig bli kvitt ensamheten
inte ens när man va ensam
skulle man våga andas
också dom tankar man höll endast för sig själv skulle man censurera
i skräck för att återupptäcka en gnista individ
och bli påmind om skammen




Fri vers av Maja Wijk
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-04 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk