Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Böljeslag

 

Dina dikter smeker

min längtan

dina dikter smeker

min sång

jag önskar

jag vore

dig nära

så stilla

natten lång

 

De böljar så ömt

o Kära

o fuktar

mina kala

klippors

kust

de berör min Själ

mitt hjärta

de ger mig

hopp o tröst

 

Ohh ...

jag önskar jag

vore vinden

vid ditt hjärtas

öars behag

o fick kyssa dina

böljande vågor

med solsken

o ömhet 

varje dag

 

O när natten

sänker sin svärta

i varje hem o hus

jag ville värma

ditt bultande hjärta

med min själ

min närhet

mitt ljus

 

När trötthet tårar ditt sinne

jag bäddar min Andes kokong

o snart får du vila här inne

i sömnens böljande gång

Jag håller ditt skälvande hjärta

i mina händers kupade kranz

o låter dig sväva på stränder

i drömmens skimrande dans

 

O när gryningen flammar

o vaknar

är ditt hjärta ditt o hans

o ingen värme du saknar

o du är hans Frälsarekrans

Den som flutit så långt

mot fjärran

mot hans

ensamma

kala

kust

o  som lagts i

Havet

av Herran

för att ge

honom

lindring

i bröst

 

Ohh ...

du Diktens väna 

Gudinna

tack för att du lever

o finns

o tänder ljuset

i våra hjärtan

där det värmer

lyser

o brinns

Till  Guds

o allas

vårt

behag

i Din

glittrande

lysande

böljande

Kärleks

Arkipelag




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 955 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-03 17:45



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Jag tappar andan !

Så underbart skrivet i kärlek till sin käraste, i stunder av missmod och glädje .

I den upplevda kärleken så stark att den nuddar gränserna till det ogreppbara.

Vackert och oändligt starkt!!!!
2016-09-09

  aol
Underbart flyter orden det går nog inte att skriva bättre än så här jag lyfter min hatt fyller den med stjärnor häller den över er,
2015-03-15

  Chawa VIP
Hit återvänder jag ofta min kära, ett bokmärke jag håller av så mycket... Av alla dina dikter ligger Böljeslag mig allra varmast och närmast mitt bultande hjärta. Denna dikt ska jag föreviga och lyfta fram på min egen författarsida/hemsida intill I kronbladens gömma...
2015-01-31

  Siggesdotter
Kan man skriva vackrare än så här om längtanskärlek, ömhetsdrömmar och tröstevindar...? Stilla och mjukt böljar vågorna in i hjärtats inre vrår, värmer med sitt glittrande ljus, ackompanjerad av stillsam musik. Berör...stannar kvar.... Applåderar o bokmärker!
2013-07-04

  ResenärGenomLivet VIP
Du får till det så bra att man bara flyter med...fantastiskt...
2013-07-03

  Chawa VIP
Så varmt och innerligt... diktjaget formar ömhetskänslor så mjukt och fint och med välvalda stilla toner därtill - ljuvligt! Allt är så vackert att det tåras i ögonen... En dikt som griper tag...
Varma applåder!
2013-07-03

    ej medlem längre
Fin bild med vågskummet. Så vackert diktat om kärlekens längtan över havet......
2013-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge