Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God morgon (en fridens dag)

God morgon vill jag ropa
när solen har gått upp
ty väckt det har jag blivit
av gårdens ystra tupp

I gräset rinner daggen
från nattens serenad
ögat söker skönheten
ur blommor och blad

Från köket sprids doften
av morgonkaffets väl
hänryckningen tidevarv
känns i kropp och själ

På tallriken en smörgås
med smak av ung banan
och jag är väldigt lycklig
att vara långt från stan

Jag sitter i min stillhet
och hör på fåglars drill
nu vill jag fånga dagen
och göra sånt jag vill

Ta löparskorna på mig
och springa en sväng
lugnt i morgonrodnad
förbi en blomsteräng

Måhända ska jag vandra
med gumman i handen
ge känsloglöden tillfälle
att känna kärleksbanden

Ta spöet från hyllan
och pröva lyckans dag
för rofylldhet vid sjön
är själen ständigt svag

Så hörs en telefonsignal
och oron bryter ut
jag måste gå till jobbet
min fridens dag är slut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 786 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-07-06 06:17



Bookmark and Share


  anits VIP
En helt underbar morgondikt
2013-07-10

    ej medlem längre
En underbar morgon, tråkigt att den fick ett sådant tragiskt slut
2013-07-06

    ej medlem längre
Vilken livsglädje i varje ord du förmedlar.
2013-07-06

  Chawa VIP
Så härliga rim om denna frid... trist att den tog slut! Föll för: "På tallriken en smörgås med smak av ung banan" - den gjorde mig glad!
2013-07-06

  aol
verkligen en fin morgonikt,
2013-07-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
En vacker tillvaro
Du målar upp
man njuter,
så telefon tjuter...
Men bilden finns
talade kvar om man
den igen vill ta till!
2013-07-06

  Siggesdotter
O jag känner med dig...ett så abrupt slut på denna ljuvliga morgon och drömmarna om en fridens dag!! Bättre lycka nästa gång :-)
2013-07-06

  ResenärGenomLivet VIP
Skön sommardikt...trots slutet...
2013-07-06

  Marianne Räf
Mkt bra med härliga
och välfunna rim!
2013-07-06

  Eva Langrath VIP
Tycker om din fina text , känner morgonfriden som så snabbt ibland förvandlas till ny aktivitet.
2013-07-06

  Christine Sabel
härlig känsla och humor i denna, fin

2013-07-06

  Stefan Höglund
Mycke välkända dröm hos mig, känner fortfarande smaken av frukost-kaffet i mun.
2013-07-06

  Palett
"Det ena du vill, det andra du skall......" Fin text med en bra knorr i sista strofen, där drömmaren vaknar upp !
2013-07-06

  Magica VIP
Godmorgon och ha en bra dag! :)
2013-07-06

  Alva Johnsson VIP
Fina stärkande tankar i den tidiga timmen. Räcker säkert för hela Din dag.
2013-07-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO