Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattig spelman

Vad är det för mening
när allt går snett
när livet går mot försening
och man har det aldrig fett

jo, späcket som lägger sig runt kroppen
men det är inget värt
och minnestrådarna i knoppen
har nästan glömt vad de lärt

under åren som gått
ganska många redan nu
tänker på gånger man levde ganska flott
men den förmögenheten är borta nu

och på utsidan knoppen växer en gråfärgad lugg
och ändå trots fallerade minnestrådar ganska klar under huvudsvålen
så kanske jag ska sätta mig på torget med gitarren och en tennmugg
och dryga ut pensionen, men då blir jag väl ännu fetare om bålen

av att bara sitta där och spela visor och ballader
i takt med klingandet från mynten som ramlar i muggen
självförtroende ska man ju ha – för det är ju inga kaskader
av sedlar som yr omkring den fattige spelmannen med den gråa luggen

jag får ta låten som handlar om en fattig trubadur
den passar mig utomordentligt gott
och variera övriga visor i moll och dur
och kanske för ett ögonblick får jag leva flott

nej, drömmar kan man ha, nu är nya tider
inte många vill höra på en gatumusikant
särskilt ungdomar av detta omoderna oljud grinar illa och lider
men det passar kanske någon gammal gubbe eller tant

nej, det är inte lätt att bara växa i färdriktningen
och vara gammal och grå
men jag kanske klarar den årliga åldersbesiktningen
för jag kan ju fortfarande stå - och gå


© Ted Örnberg 2013-07-06




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 693 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-07-06 10:35



Bookmark and Share


  genni VIP
En text med bra rytm och fin känsla för hur vardagen kan vara i Sverige för många där ute..
2014-07-21

  Lollitta VIP
+++++

Jag är rörd !!!!!!!!!!!
2013-07-15

  anits VIP
Vemodsvackert
2013-07-10

  Maria T
Ljusa sommartankar till dig
spelman
2013-07-08

  aol
så vemodigt strömmar ivet via ett fint skaldejag, och så berörande,
2013-07-06

  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2013-07-06

    ej medlem längre
Det är inte lätt när man måste dras med krämpor och besvärligheter, och samhället gör det definitivt inte bättre.
2013-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP