Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur 181 dikter till Tranströmer, Tolvnitton förlag


Katedral

Tisdagens tidiga morgon
tog mig till soptunnan
bakom sommarhusets vita knut.
Blåklockan välkomnande mig
med en stolt nick och klockklangen
steg från adagio till allegro
i min inre katedral.

Långsamt gick jag altargången fram
katedralens besökare, korgossarna
vek åt sidan när jag kom. Fortissimo!
Klangen överröstade smällen
när locket föll mot tunnan.

Min självaktning låg på altarduken
jag tog upp och svepte den runt mina axlar.
Klockornas kläppar stannade upp
i samma stund jag såg en katedral
öppna sig i varje människas ögon.

En katedral där själen svävade fri i bågvalven
kroppen på korset drack sina förfäder,
efterkommande till. Och blåklockan
sträckte sig stolt mot skyn. Fine!

© Iréne Svensson Räisänen

 




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-08 08:43



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat vännen,
2019-07-19

  Margit Grell
"i min inre katedral". Orden öppnar mina sinnen. Vackert.
2015-04-26

  Lena Själsöga Keijser
detta tycker jag mycket om
andas styrka
klarhet
2013-08-07

  Anita Westin
Du börjar i vardagrealism och sedan blir det mer och mer högstämt. Jag undrar just var du är på väg? Det var så länge sedan jag läste något av dig och detta är inte likt det jag läst! Ska bli intressant att följa med på vägen! Katedral... musik,.... korgossar. Det är två rader som fastnar i mig:
min självaktning låg på altarduken
jag tog upp och svepte den runt mina axlar

Där är du på något sätt avklädd. Det berör.

Hälsningar
Anita
2013-07-08

  Gerd Vading
En hyllningspsalm till naturen, musiken, livet och människan.
Man blir upprymd av att läsa den.
2013-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP