Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frida. Du har ännu inte någon lya, men du är ett hem.


Fuktig Vaniljdröm

Det första som kommer emot dig är den där lukten
Du tänker Herregud här skulle jag kunna bli kär
Du andas tunga andetag av hennes lukt
Och du tänker Gud låt mig få behålla bara det här

Inom sig bär hon något som inte är stilla
Och det blir till en rörelse i dig
Du bär den

Dina ögon,
stora som tefat när du ser dig omkring i henne
Och försöker förstå Hur kan hon lukta

Du väver ett sinnesintryck som blir ett minne du aldrig ska glömma

Men om du måste slitas från henne
Om hon slits från dig
Då minns du Den där lukten

Och du gråter som du aldrig varit ensam förut

Du visste att hon bar ett barn inom sig,
du trodde att barnet var du

Och du ber Låt mig få behålla bara det.




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 491 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-09 00:25



Bookmark and Share


  Rochester
Det här är en sån dikt man läser som den sista innan man går och lägger sig, man kan inte läsa något annat efter. Originell och underlig, ger mig en lätt förbryllad känsla som jag tror motsvarar vad dikten handlar om. Tror det är bra, men det är lite svårt att avgöra.
2013-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk