Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sen eftermiddag i februari 1997

En sen eftermiddag i februari 1997
slog förlagsmannen till
de bolmande orden var sköldskadade

Jag slutade att skriva poesi
och återkallade de ord
som gick ur mun i mun
och bidrog till ett trivsamt mummel

Jag tog fram en krita
drog en markering runt
de trotsigaste tankarna
och de vildaste drömmarna
Sedan lade jag en filt
över de mest brusade ordens uppspärrade ögon

Jag låste in alla i ett hägn
med hål i mitten
Där kunde de cirkulera fritt
med förbundna ögon

Jorden hann rotera ett par varv
nya medier ersatte de gamla
och dekonstruktionsrapporten
gav noll och ingenting




Fri vers av Namdar Nasser
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-09 10:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Namdar Nasser
Namdar Nasser