Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåbär

igår på radion rapporterades om tillgången på blåbär i våra skogar
i år blir det mycket bär i norr,
mer än vanligt!
och lite mindre i söder

så kan vi också minnas 2013

glöm krigen och bråken,
revloter och revolutioner

glöm meningsskiljaktligheter
om makt
demokrati
religion
död och förintelse

glöm torra ofruktbara städer
bomber och granater,
blödande människor i släktingars armar

i skogen finns det blåbär
och massor av grönt friskt ris
och en del myggor också förstås
man får inte var hur naiv som helst

men,
varför är det viktigt
vem som har rätt och fel
vem som styr här och
vem som bestämmer där?

när vi har skogen
och massor av blåbär
i norr, till och med mer än vanligt!




Fri vers av Aaxel
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-09 11:40



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Jo, maktperspektivet är verkligen inte allt även om många tycks tro det. Jag skrev precis nu en dikt som nog säger ungefär samma sak, "Blicka".
2013-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel