Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar




Det är sommar
det är Göteborg

det är Håkan Hellström
och jag är 13 år igen

Fabian frågade chans på mig

Fabian i parallellklassen ifrån Chile

vi låg på golvet i hans syster rum
och kysstes i ett evighetsförspel

Det är sommar
det är Patti Smith
och jag är 17 år igen

jag går i Harlem
på Malcom X Boulevard
det ända som är svart i Harlem är den vite

Det är sommar
det är Hisingen
och det är secondhand

jag är 22 år igen
jag söker antika klassiker
det är Don Juan från 1884
Dostojevskijs Brott och Straff

Det är sommar
det är blus utan ärm
och jag har slutat raka armhålan

det är unga pojkar i sjömansmössa
jeansväst och tatueringar

det är sommar
det är fotbolls EM

det är koltrastens vemodiga melodi
i talltoppen

det är ljudet från vinden
i grönskande trädkrona

det är fräknar på rodnande kind

det är myggbett
loppbett
och klamydia

det är sommar igen




Fri vers (Fri form) av Postgård
Läst 621 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-10 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Postgård
Postgård

Mina favoriter
Sotare
I mig