Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medeltid och tornseglare

Svirr svirr, hörs tornseglares flykt

som svarta skuggor ovan tornen
skuggor av de tusen själar
som bott här alltsedan
medeltid

tungt biter sekler
i det torra gräset
på slätten nedanför

bara klippan är fast

bak klosterväggar hörs
jesuiters entoniga bön
medan rosenkransen
vandrar mellan fingrar

-Ave maria, dona nobis pacem

stenväggars svalka

deras röster, tornseglarnas svirr som
fladdrar över böjda nackar

Ora et Labora

hettan står dallrande
över den torra slätten




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-11 00:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
En vacker text med latinska inslag. Tycker särskilt mycket om inledningen. Fin bild frammanas.
2013-07-18

  Stefan Albrektsson
O, vilken ljuvlig text. Tycker om dina klanger i inledningen (mycket "s-ande"). Rytmiskt balanserat och med fint driv i radbrytningarna. De två slutraderna kröner texten!!
2013-07-15

  Palett
Ledsen att jag glömde bokmärka, nu gör jag det direkt !
2013-07-11

  Federico Romano VIP
Tiden jobbar, din dikt biter fast, jag läste latin på 70 talet då det var obligatoriskt, men bara ett år, synd staten tog bort det, ja & bönerna är kvar, fast jag aldrig lärde mig dom fullt ut, konstigt när skolan tvingade mig att be i 5 år Jag känner att dina ord berör på ett konstigt sätt på gott & ont..
2013-07-11

  Palett
Intressant text med många bilder, måste jag bokmärka !!
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP