Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yster själ

Jag vill leva vid havet
nära stranden vill jag bo
där vid vågskvalp och snäckor
kan min ystra själ få ro

Vid den sjunde vågens ankomst
vill jag gärna vara där
skåla för min frihet
och den vän jag håller kär

Jag vill sitta där vid svallet
höra sång från måsens skrik
känna närheten från snäckor
som har fyllts med havsmusik

Jag vill rista in ditt namn
i strandens mjuka sand
en symbol under solen
med min kärleksfulla hand

Jag vill se mot horisonten
önska vilt att du var här
gråta öppet över ödet
som har tvingat oss isär

Jag vill skåda horisonten
se en segelbåt i vinden
där i solen vill jag känna
hur du smeker ömt mot kinden

Jag vill gråta salta tårar
när ingen ser och hör
när som segelbåten far
i en vackert stillsam slör

Jag vill leva vid havet
nära stranden vill jag bo
när jag trycka få din hand
kan min ystra själ få ro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 744 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-11 02:38



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
kan min ystra själ få ro

+++++

Hm...var finns det plats ...när själen revolterar ?
2013-07-15

  Lärling
Mycket vacker poesi - känns att det kommer från hjärtat!
2013-07-15

  Siggesdotter
Grattis till placeringen vännen! Du har skrivit
en så vacker dikt från djupet av ett längtande
hjärta fyllt av saknad och en kärlek som aldrig
gått över..berör det innersta! Tack!
Applåd o bokmärke :-)

2013-07-15

  ResenärGenomLivet VIP
Längtan till havet...mycket vackert...
2013-07-14

  Bibbi VIP
Berör.
2013-07-13

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-07-13

  anits VIP
Så fint skaldat om hur själen
kan få ro
2013-07-12

  Chawa VIP
Yster själ och lika yster dikt! Det är underbart att bo vid havet!
2013-07-11

    ej medlem längre
Vacker är den själen som får ro vid ditt hav,
2013-07-11

  Marianne Räf
Lite ledsamt, som det kan vara
att mista sin Älskade. Men
inte utan stor romantik...
2013-07-11

  Kajsa Karin VIP
Vackert!
2013-07-11

  Katinka VIP
Så fin, välskriven och vacker. Kan bara hålla med.
2013-07-11

  aol
så vackert berörande skriftat vännen,
2013-07-11

  Yrre VIP
Underbara rader!
2013-07-11

  Palett
Mycket vacker text ! Fin bild i tredje versen !
2013-07-11

  Alva Johnsson VIP
Som den lätta morgonbrisen
Berör den, mitt inre.
Sååå vacker!

2013-07-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som en smekning
mot huden Din text är
både vacker och skön
och så gott
orden bär!
2013-07-11

    ej medlem längre
Vilken vacker och rofylld text, jag blir alldeles tagen
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO