Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Belöna mig, bekräfta mig.

Jakten på vetskap, på förståelse

på kärlek,

spänning

eureka!

Spränger upp en flaska champagne, firar

återgår till det normala, vi är aldrig nöjda.

Lär oss förstå från barnsben,

det som var intressant då är bagateller idag.

Dessa kickar

adrenalin, endorfin, dopamin, serotonin

hjärnan är ett otåligt barn som bara vill ha och ha

primitivt.

Belöna mig, bekräfta mig!

Jag är människa, jag kräver det

annars vissnar jag och dör.

Men jakten är spännande

och kickarna frestande.

Bara att vara människa är överväldigande,

fruktansvärt, svindlande, fantastiskt, fascinerande.

Är det inte då så att

vi alltid är barn inför livet?

© Johan Lindblom




Fri vers (Fri form) av Johan Lindblom
Läst 527 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-11 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet
2013-09-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Exakt! Det som
händer nu är ju
första gången och
så länge livet brinns
nya vägar bara finns!
En text att ta till sig!
2013-07-11

    ej medlem längre
En gång barn,
alltid barn

Lev livet !
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Lindblom
Johan Lindblom