Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Dansa min docka.

Mamma säger att hon känner sig tung
när hon springer

och jag tänker på visan som brukade sjungas för mig
den där -

dansa min docka, medan du är unger
när du blir gammal,
bliver du så tunger


ändå är hon, mamma
så liten
och till synes
så lätt

jag tänker att som de sjunger i visan
så blir det säkert för alla andra,
även för mig,
men så blir det inte
för mamma

tyngderna i fötterna
var bara där idag
imorgon är annorlunda
imorgon de väger
nästan ingenting


för mamma


mamma bliver aldrig för gammal
för tung
för att dansa.




Fri vers (Fri form) av Crucio
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-11 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Crucio
Crucio