Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT LIVSÖDE FÖTT UR EN OKÄND MANS HAT ÅR 1857:

"Jag följer dig med blicken

Ser sorgen i dina ögon

Du vandrar runt i din monotoni

Jag följer dig

Ditt perfekt tillrättalagda liv

... Sorgen tynger dig

Vaggas av gråten till sömn

Ett vardagsrum fritt från dammkorn

Vackra konstverk

Du rör dig graciöst

Du går på stadens torg

Isolerad

Du är vacker

Ingen ser dig

Ingen hör dig

Människor runt dig är skuggor

Ensam i ditt hem vid vägens slut

Lever du ditt liv

Dina minnen är allt du har

Sorgen etsad i dina bruna ögon

Jag har alltid följt dig

Du vet ej min existens

Allt du fått har tagits ifrån dig

Du blev utvald för länge sen

En liten flicka sällsynt vacker

År efter år

Alla pojkar män du mött begravda

Alla barn du fött begravda

De försvann i natten när du sov

All skönhet måste dö

Isolerad sorgtyngd

En spillra är du

Min gåva till dig

Luft att andas på enslig gård

Ovetande om massgraven du bor på

Fråntagen all glädje allt hopp all längtan"




Fri vers (Prosapoesi) av Lars Lind
Läst 307 gånger
Publicerad 2013-07-12 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Lind
Lars Lind